Мобілізація в анексованому Криму: у Генштабі ЗСУ розповіли, що відбувається у Керчі

Російські окупанти активно готують мобілізаційні заходи на анексованому Кримському півострові. У Генеральному штабі армії України повідомили, що відбувається у Керчі.

Мобілізація в анексованому Криму

Мобілізація в анексованому Криму. Фото – crimea.ria.ru

На Facebook-сторінці Генштабу ЗСУ повідомили, що в окупованому Криму військкоми почали роздавати повістки ще наприкінці минулого місяця. За словами правозахисників, мешканці півострова почали тікати чи переходити на життя у підпіллі, щоб їх не забрали до армії Путіна, інформує «НБН».

Наразі росіяни готують нову хвилю мобілізаційних заходів на тимчасово захопленій території АРК. Зокрема, в окупованій Керчі керівники державних підприємств почали звіряти дані щодо військовозобов’язаних.

Крім того, 19 листопада у Сімферополі відбулася нарада глав силових структур країни-агресора з окупаційною «владою» міста та селищних рад. У Генштабі зазначають, що на цій зустрічі обговорювалися провали показників набору в путінські війська.

Російське командування заявило, що на півострові мобілізували близько 2000 осіб, запевняючи, що новобранці – нібито резервісти з досвідом. Проте правозахисники з організації «Крим SOS» заявляли про масові випадки довільного набору до ЗС РФ.

Нагадаємо, що в Офісі президента України озвучили терміни деокупації Кримського півострова.

Exit mobile version