Жданов розповів, що завадило Україні закінчити гарячу фазу війни з Росією до кінця року

Військовий експерт Олег Жданов розповів, яка перешкода завадила Україні здобути швидку перемогу у війні проти Російської Федерації до кінця 2022 року.

Олег Жданов

Олег Жданов. Фото – unian.ua

В інтерв’ю виданню «Обозреватель» експерт розповів, що ЗСУ мали шанс закінчити гарячу фазу бойових дій із російськими окупантами до кінця року, інформує «НБН».

За словами Жданова, перешкодою до швидкої перемоги українських захисників стала відсутність постачання далекобійної зброї, якою військові могли б обстрілювати, наприклад, військові бази на російській території.

Він пояснив, що тільки ракетна зброя може дістати вглиб Російської Федерації, проте Захід не хоче передати ЗСУ навіть оперативно-тактичні ракети дальністю 300 кілометрів, про 500-1000 кілометрів навіть не йдеться.

Військовий експерт припускає, що багато перемог української армії очікується навесні, проте всі прогнози залежать від постачання зброї. Наразі шанс завершити гарячу фазу війни відкладається на літо наступного року. Якщо Україні не дадуть озброєння, по обидві сторони знову буде позиційна війна на виснаження.

Раніше президент Володимир Зеленський висловився про два сценарії закінчення війни в Україні.

Exit mobile version