Масово кидають зброю та здаються в полон: бойовики «ЛНР» вийшли до позицій ЗСУ з «білим прапором»

Бойовики незаконного збройного формування ЛНР днями здалися в полон бійцям Збройних сил України. Деталі цього випадку озвучили у службі безпеки України

СБУ

В полон до ВСУ здались окупанти з Дуганськой областы.. Фото - liga.net

Як повідомляє «НБН», у повідомленні управління СБУ у Луганській та Донецькій областях говорится про те, що днями вісім бойовиків «ЛНР» здалися в полон захисникам України. Зазначається, що всі вони тимчасово захоплені росіянами територій Луганщини.

При цьому в СБУ уточнили, що в полон здалися мешканці Стаханова, Алчевська, Ровеньок, а також селища Хороше. Дехто з них уже мав бойовий досвід у 2014-му. Проте більшість їх – це «мобілізовані» прямо посеред вулиці військовими РФ та представниками окупаційних правоохоронних органів.

За їхніми словами, з вулиць «мобілізували» навіть бомжів. Усіх їх змушували ночувати посеред вулиці через різні захворювання та воші. Потім їх усіх силоміць привозили до військкоматів, де вимагали документи, а після цього не випускали.

Зараз із бойовиками, які здали в полон, проводять усі необхідні слідчі дії. Документують їхні злочини проти Української держави. Вони активно співпрацюють зі слідством, а також закликають інших бойовиків скласти свою зброю.

Крім того, зазначається, що примусово мобілізовані бойовики кидають зброю один за одним і здаються в полон.

Нагадаємо, раніше ми вже писали про те, що бойовики “Вагнера” “обнулили” як мінімум сорок ув’язнених.

Exit mobile version