У НАТО попереджають про підготовку РФ до нової, масштабної хвилі наступу на Україну: заява Столтенберга

В Організації Північноатлантичного договору вважають, що держава-окупант Російська Федерація готується до нової масштабної хвилі наступу на територію України. При цьому генсек НАТО закликав не недооцінювати вплив мобілізації, що проводиться на території Росії.

Столтенберг

Столтенберг про війну в Україні. Фото - rbc.ua

Як повідомляє «НБН» із посиланням на «Європейську правду», про це Столтенберг заявив в інтерв’ю BBC Radio 4 у програмі World at One.

За словами генерального секретаря Альянсу, зараз Україна має перевагу на полі бою. Також він нагадав, що така ситуація спостерігається вже дуже довго. На думку Столтенберга, Україна ще не відчула всіх наслідків так званої «часткової мобілізації», яку Росія проводила восени.

«Нам відомо, що Російська Федерація мобілізувала набагато більше сил, аніж їх було задіяно на полі бою. Багато в даний час проходять навчання», – зазначив Столтенберг.

Дані, які має НАТО, говорять про те, як зазначає Столтенберг, що Російська Федерація «готова продовжувати війну і має намір потенційно розпочати новий наступ».

У той же час він запевнив, що Альянс залишатиметься поряд із Україною:

«Ми будемо поряд з вами, незважаючи ні на що. До самої перемоги ми надаватимемо вам допомогу».

Насамкінець генсек НАТО додав, що війна буде завершена переговорним процесом з Росією, проте дуже важливо створити хороші умови для початку такого процесу.

Нагадаємо, раніше Єнс Столтенберг уже закликав готуватися до довгострокових наступів РФ на Україну.

Exit mobile version