У Росії заявили про наступ окупантів на Вугледар: аналітики ISW повідомили про ситуацію на цій ділянці фронту

Країна-агресор розповсюджує фейк про те, що путінські окупаційні війська розпочали наступ у районі міста Вугледар Донецької області. Аналітики вашингтонського Інституту вивчення війни оцінили реальні можливості армії РФ.

Вугледар

Вугледар. Фото – apostrophe.ua

У звіті ISW наголошується, що заяви росіян про «наступ» на Вугледар – спроба створити «позитивний наратив» на тлі відсутності прогресу загарбників на інших ділянках фронту в регіоні, зокрема в Бахмуті, інформує «НБН».

Пропаганда РФ масово поширює дезінформацію про те, що 155-а бригада морської піхоти Тихоокеанського флоту ЗС Росії прорвала українську оборону біля Вугледара і просунулась на північ від села Павлівка.

В Інституті вивчення війни нагадали, що у листопаді минулого року російські війська втратили багато сил у районі цього міста і навряд чи зможуть відновити наступ. Також західні аналітики повідомляють, що немає реальних ознак відновлення путінської армії у західній частині Донеччини.

«Російські джерела перебільшують російську активність на цій ділянці фронту, російські зусилля, ймовірно, зосереджені на підтримці цієї інформаційної операції і не віщують відновлення російського наступу на заході Донецької області», – зазначили в ISW.

Експерти звернули увагу на те, що подібні фейки російська пропаганда, ймовірно, запустить і щодо Запорізького фронту, окупанти заявляють, що вони нібито здійснюють в області локалізовані наступи, не надаючи відповідних підтверджень своїм словам.

Також в ISW розповіли, що дасть Україні передача західних танків.

Exit mobile version