Чи може Росія здійснити широкомасштабний наступ: Веніславський вказав на можливі напрями атак РФ

Представник президента у Верховній Раді, член парламентського комітету з національної безпеки, оборони та розвідки Федір Вениславський висловився про великий наступ російських військ.

Федір Веніславський

Федір Веніславський. Фото – rbc.ua

В інтерв’ю виданню «РБК-Україна» він заявив, що країні-агресору не вдасться здійснити широкомасштабний наступ на всіх напрямках, як це було в лютому минулого року, інформує «НБН».

За словами представника президента у ВРУ, з початку війни кількість українських захисників зросла щонайменше втричі, крім того, ЗСУ змогли зіпсувати плани Росії ще наприкінці лютого 2022 року, незважаючи на різницю у кількісному складі.

«Те, що вони зараз накопичать такі сили, які дозволять їм широкомасштабно наступати з усіх боків – практично неймовірно», – заявив чиновник.

При цьому лідеру росіян Володимиру Путіну потрібно показати хоч якісь досягнення у цій війні, оскільки скоро у РФ відбудуться президентські вибори.

Веніславський вважає, що основний удар ворога буде в Донецькій та Луганській областях, можливо на відволікаючому напрямку – Півдні України. Гіпотетичними напрямками можуть стати Північний схід, наприклад, Сумщина.

Окупанти можуть піти і на відволікаючий маневр, наприклад, перекинути війська до кордонів Сумської та Чернігівської областей, проте поки що таких даних немає.

Нагадаємо, британська розвідка розповіла, як погода на початку весни вплине на наступальні операції в Україні.

Exit mobile version