Британська розвідка оцінила загрозу бойової авіації РФ для України: чи розширюватимуть окупанти повітряну кампанію

Після кількох тижнів низької активності в останні дні кількість бойових вильотів літаків окупантів збільшилася. Розвідка Великої Британії оцінила загрозу авіації країни-агресора для України.

Бойова авіація Росії

Фото – censor.net

Британська розвідка повідомила, що кількість літаків, які російські загарбники залучили до війни проти України, залишається незмінною. Активність ворога у повітрі залишається такою ж з літа 2022 року.

Про це повідомляє «НБН» з посиланням на Twitter-сторінку Міністерства оборони Сполученого Королівства.

У повідомленні сказано, що авіація ЗС РФ продовжує значно відставати у війні, її обмежує постійна висока загроза з боку української протиповітряної оборони та розосереджене базування через загрозу атак на аеродроми країни-агресора.

У розвідці Великобританії зазначають, що зараз бойові літаки путінських військ діють практично завжди над територією, яку контролює РФ, і це не дозволяє авіації ефективно виконувати свою роль.

Також по території країни-окупанта розміщений недоторканий парк, що складається з 1500 літаків з екіпажем, незважаючи на те, що з початку повномасштабної війни окупанти втратили понад 130 одиниць.

За нинішніх умов бою росіяни, ймовірно, зазнали б неприйнятних втрат літаків, тому навряд чи вони різко розширять повітряну кампанію.

Нагадаємо, військовий експерт пояснив, чому окупанти не передислокували авіацію з аеродрому «Енгельс» після вибухів на базі.

Exit mobile version