Загроза Україні з боку Придністров’я: Світан розповів, чи можуть окупанти атакувати Одеську область

Військовий експерт, полковник ЗСУ у запасі, льотчик-інструктор Роман Світан оцінив загрозу Україні з боку Придністров'я. Він розповів, чи очікувати атаки окупантів на Одеську область.

Російські окупанти

Фото – gettyimages.com

В ефірі «24 каналу» Світан на тлі загрозливих заяв РФ про наступ з боку невизнаного Придністров’я запевнив, що можливість нового прориву українського кордону окупантами наразі зведена нанівець, інформує «НБН».

За словами військового експерта, немає загрози атаки на Одеську область, оскільки вороже угрупування, розташоване у Придністров’ї, не може захистити навіть себе.

Полковник нагадав, що 24 лютого минулого року ЗСУ працювали в режимі мирного часу й були зосереджені на захисті своїх військових частин, а захистом державних кордонів займалися прикордонники.

Зараз ситуація кардинально змінилася: чисельність ЗСУ збільшилася в 10 разів і армія України захищає кордони, де збудовано надійну лінію оборони, систему оборони інженерно-технічних споруд, а також заміновано певні ділянки.

Він додав, що державний кордон став єдиною лінією фронту, оборони, тож росіянам неможливо пробити її ніде.

Нагадаємо, у Головному управлінні розвідки Міноборони України розповіли, навіщо Москва створює напругу навколо Молдови та Придністров’я.

Exit mobile version