У Росії заявили про захоплення Бахмута: Череватий пояснив, навіщо РФ знадобилося «звільнення» міста

Спікер Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий пояснив, навіщо Російській Федерації знадобилося «звільнення» Бахмута Донецької області, прокоментувавши ситуацію в місті.

Бахмут

Фото – nytimes.com

В ефірі національного телемарафону Череватий заявив, що командуванню путінських окупаційних сил потрібна перемога в Бахмуті, оскільки після багатомісячних безрезультатних спроб захоплення міста армія країни-агресора втратила свій авторитет та колишню силу, інформує «НБН».

За словами речника Східного угруповання військ, ЗС РФ стали посміховиськом на весь світ і напередодні українського контрнаступу їм важливо показати, що вони мають якийсь трофей.

Він зазначив, що сам факт особистого привітання кремлівського диктатора Володимира Путіна, відправленого ПВК «Вагнер» у зв’язку із «захопленням» міста, свідчить про безпідставність «перемоги» армії Пригожина у Бахмуті.

Водночас, українські захисники мають успіхи в районі населеного пункту – просуваються на окремих ділянках, контратакуючи загарбників.

Нагадаємо, що під час прес-конференції у Хіросімі американський лідер Джо Байден розповів про втрати армії Путіна у боях за Бахмут.

Exit mobile version