Кремль міг спеціально вислати найманців Пригожина: ЗМІ пояснили, навіщо РФ «вагнерівці» у Білорусі

ЗМІ припускають, що Російська Федерація може спеціально вислати бойовиків ПВК «Вагнер» до Республіки Білорусь для досягнення своїх військових цілей.

ПВК «Вагнер»

Фото – novoeizdanie.com

Видання The Economist стверджує, що олігарх, ватажок «вагнерівців» Євген Пригожин своїм «маршем справедливості» в РФ змінив майбутнє своїх найманців, які раніше грали роль «гарматного м’яса» під Бахмутом, інформує «НБН».

Журналісти пишуть, що наприкінці травня бойовики ПВК вийшли з українського міста, командування ЗС РФ відправило на їхні позиції кадрових військових армії Путіна.

Після «бунту» олігарха частина «вагнерівців» має повернутися до тимчасово захоплених регіонів України, влившись у війська країни-агресора. Однак близько 2500-5000 найманців, які відіграли певну роль у «повстанні», можуть разом із Пригожиним виїхати до Білорусі.

Високопосадовець з українського уряду розповів виданню, що Росія може використати армію «кухаря Путіна» для диверсій проти України.

Джерело з військової розвідки вважає малоймовірним нове вторгнення окупантів із півночі, проте «вагнерівці» можуть влаштувати провокацію, щоб командування ЗСУ перекинуло частину захисників у цей регіон.

Нагадаємо, в ISW пояснили, яку вигоду може отримати Лукашенко від присутності бойовиків ПВК у Білорусі.

Exit mobile version