РФ активізувала обстріли Одеси: британська розвідка з’ясувала, чому окупанти регулярно атакують місто

Починаючи з 18 липня, російські окупаційні сили активізували обстріли південних регіонів України. Зокрема, армія Путіна почала регулярно завдавати ударів по Одесі. Розвідка Великобританії з'ясувала, чому загарбники постійно атакують місто.

Атаки РФ на Одесу

Фото – censor.net

Британська розвідка у своєму звіті зазначає, що ЗС РФ почали регулярно обстрілювати південні області України, зокрема, завдавати ударів по Одесі. Внаслідок атак окупантів, у місті пошкоджено історичний центр та кілька зерносховищ у порту.

Про це повідомляє «НБН» з посиланням на Twitter-сторінку Міністерства оборони Сполученого Королівства.

Розвідка Великобританії звернула увагу на те, що до зриву «зернової угоди» у період функціонування Чорноморської зернової ініціативи з серпня 2022 по червень 2023 року окупанти не атакували портову цивільну інфраструктуру на півдні України.

У відомстві вважають, що РФ не спромоглася відновити «зерновий договір», тому Кремль почав відчувати себе політично обмеженим. Наразі загарбники обстрілюють Одесу, вважаючи, що Київ зберігає військові активи у цих районах. З самого початку повномасштабної війни атаки армії Путіна характеризувались поганою розвідкою та неефективним процесом націлювання.

Нагадаємо, в ОПУ заявили, що окупанти змінили тактику атак на південні області нашої країни.

Exit mobile version