Повернення «Вагнера» назад до РФ: в ISW розповіли про ситуацію з ПВК у Білорусі, пояснивши мовчання Пригожина

У вашингтонському Інституті вивчення війни прокоментували можливе повернення ПВК «Вагнер» до Росії з Білорусі, висловившись про мовчання російського олігарха, власника компанії Євгена Пригожина.

ПВК «Вагнер»

Фото – novoeizdanie.com

Аналітики ISW вивчили супутникові знімки РБ, отримані 9 серпня, зокрема, табори ПВК на території села Цель. Кадри показали, що з 1 серпня на місце дислокації «вагнерівців» прибула додаткова кількість транспортних засобів, інформує «НБН».

Також 10 серпня з’явилося відео тренувань білоруських військових у Брестській області, яких навчають інструктори з армії Пригожина. Джерела в РФ припускають, що 13 серпня відбудеться другий етап виведення бойовиків із РБ.

Водночас, «кухар Путіна» не коментує інформацію щодо повернення своїх військ на територію Росії. Американські експерти вважають, що олігарх обмежений у можливості висловлюватися про майбутні дії ПВК.

Раніше в Інституті вивчення війни повідомили про повернення частини «вагнерівців» до Росії. Аналітики пояснили, чому бойовики почали залишати Білорусь.

Exit mobile version