Просять не обмінювати до закінчення контракту і навіть до кінця війни: чому полонені окупанти не хочуть повертатися до РФ

Полонені російські загарбники розуміють, що ризикують повторно стати «гарматним м'ясом», якщо їх відправлять на батьківщину. Окупанти готові залишатися за ґратами в Україні до кінця війни, аби їх не відправляли на обмін.

Російські військовополонені

Фото – gettyimages.com

Видання The Economist пише, що полонені «другої армії світу» просять українську владу не віддавати їх на обмін до закінчення контрактів. Деякі «визволителі» готові залишатися в Україні за ґратами навіть до кінця війни, інформує «НБН».

Як зазначають журналісти, російські полонені не прагнуть повертатися додому, оскільки більше не хочуть воювати і ставати «гарматним м’ясом».

Представник Міжнародного комітету Червоного Хреста Акіле Депре відвідав табір полонених солдатів ЗС РФ у Львові. За його словами, багато путінських солдатів виглядають набагато старшими за свої роки.

Крім того, у лавах «визволителів» багато хворих та слабких. Прес-секретар Українського координаційного штабу щодо поводження з військовополоненими Петро Яценко стверджує, що їх завербували вже в такому стані, тому важко уявити, що такі бійці могли бути чимось корисними для окупантів, окрім ролі «артилерійського м’яса».

Як повідомлялося раніше, полонений загарбник розповів про злочини росіян у Херсоні.

Exit mobile version