Новопризначений глава Міноборони Умєров назвав 5 пріоритетів, які Зеленський визначив для відомства

Рустем Умєров очолив Міністерство оборони України замість Олексія Резнікова. Новопризначений міністр перерахував п'ять пріоритетів для діяльності відомства під його керівництвом, які визначив президент Володимир Зеленський.

Рустем Умєров

Фото – forbes.ua

Умєров заявив, що міністерство має стати головним інститутом координації сил оборони – розподіляти ресурси між оборонними відомствами, а також формувати стратегію і політику оборони нашої країни.

Про це повідомляє «НБН» з посиланням на «Радіо Свобода».

За словами нового глави відомства, не менш важливим завданням для Міноборони є посилення захисників, забезпечення їх усім необхідним та постійне навчання, підвищення кваліфікації для воїнів.

Наступний пріоритет – розширення географії союзників України, посилення та розширення міжнародної коаліції. Також міністерство має боротися з корупцією, приводячи закупівлю для ЗСУ до стандартів Альянсу. Щоб унеможливити корупційні ризики, ці процеси потрібно оцифрувати.

Умєров додав, що пріоритетом для відомства також буде розвиток вітчизняного виробництва, щоб Україна ставала менш залежною від зовнішніх факторів.

Раніше глава держави Володимир Зеленський пояснив, чому вирішив провести кадрові перестановки у Міноборони.

Exit mobile version