В ISW пояснили «анулювання» новини пропагандистів про «відхід» окупантів на Херсонщині

У понеділок, 13 листопада, російські ЗМІ, посилаючись на Міністерство оборони РФ, опублікували новину про перехід путінських окупаційних сил на вигідніші позиції на лівому березі Херсонської області. Незабаром псевдожурналісти «анулювали» відповідне повідомлення. У вашингтонському Інституті вивчення війни пояснили «скасування» відходу загарбників у регіоні.

Російські окупанти на Херсонщині

Фото – sputnik-abkhazia.ru

Державні ЗМІ країни-агресора спочатку опублікували повідомлення про «перегрупування» військ Путіна на лівобережжі Херсонщини, проте незабаром спростували їх. Аналітики ISW у своєму звіті пояснили «анулювання» новини про «відхід» окупантів, інформує «НБН».

На думку експертів, матеріал пропагандистів про перехід загарбників на «вигідніші позиції» в Херсонській області може свідчити про реальні дискусії серед вищого військового командування «другої армії світу». Обговорення керівництва ЗС РФ передчасно проникли в інформаційний простір, перш ніж були офіційно оприлюднені.

Не виключено, що в Міноборони розпорядилися опублікувати новину про «відхід» росіян на лівому березі Херсонщини, а потім «анулювати» її, щоби змусити Сили оборони недооцінити кількість військ Путіна в регіоні.

Американські аналітики переконані, що незалежно від причин та обставин повідомлень про «перегрупування» загарбників, реакція на них свідчить про вкрай складну ситуацію для російських військ у регіоні.

Нагадаємо, що пропагандисти попросили прокоментувати відповідні новини речника глави Кремля Дмитра Пєскова.

Exit mobile version