Військовий розповів, чому окупантам важливо захопити Вугледар і що може стати «кісткою у горлі» ворога

Начальник служби зв'язків із громадськістю 72-ї окремої механізованої бригади ім. Чорних Запорожців Арсеній Приліпка пояснив, чому «другій армії світу» так важливо окупувати Вугледар Донецької області і що може стати «кісткою у горлі» російських загарбників.

Вугледар

Фото – AP Photo / LIBKOS

В ефірі Еspreso представник 72-ї окремої механізованої бригади повідомив, що в районі Вугледару захисники «відмінусували» 90% техніки путінських окупаційних сил, інформує «НБН».

За словами Приліпка, ще тиждень тому російські війська намагалися формувати позиції Сил оборони, проте їхні спроби не мали успіху. Українські бійці ліквідували майже всю бойову техніку «визволителів», якою вони намагалися штурмувати місто, залишивши їх ні з чим.

Військовослужбовець пояснив, чому армії Путіна важливо захопити Вугледар. Він розповів, що це місто – панівна висота, і якщо ЗС РФ її візьмуть, то їм буде легше просунутися вперед. За такого розкладу складності виникнуть у ЗСУ, оскільки далі йде низина, яку утримувати набагато складніше. Приліпка наголосив, що Вугледар – фортеця, яку треба тримати, що й роблять захисники.

Крім цього, місто знаходиться недалеко від Волновахи, де є транспортний вузол, що викликає у загарбників занепокоєння, адже в нинішній ситуації це може стати «кісткою у горлі» росіян.

Нагадаємо, що на початку жовтня «друга армія світу» активізувала наступ на Авдіївку. Глава МВА повідомив про ситуацію у місті.

Exit mobile version