Ігнат прокоментував заяву британської розвідки щодо застосування окупантами літака А-50

Речник Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат прокоментував звіт розвідки Сполученого Королівства щодо застосування путінськими окупаційними силами літака А-50 в Україні.

Юрій Ігнат

Фото – facebook.com/kpszsu

Розвідка Великобританії заявила, що війська Російської Федерації, ймовірно, вперше почали використовувати А-50 для виявлення цілей над українською територією для свого ЗРК С-400, оскільки загарбників лякає перспектива розгортання у країні західної авіації, інформує «НБН».

В ефірі національного телемарафону представник ПС ЗСУ прокоментував повідомлення британської розвідки. Полковник повідомив, що «друга армія світу» застосовує А-50 з перших днів повномасштабного вторгнення на півночі, а зараз частіше використовує його в акваторії Чорного та Азовського морів.

За словами представника ПС ЗСУ, чим вище росіяни піднімають цей радіолокаційний літак, тим далі він може бачити всі повітряні цілі в глибині України. З початку повномасштабної війни підрозділи ЗС РФ отримували інформацію завдяки А-50.

При цьому Ігнат додав, що йому невідомо, як робота цього літака може бути з’єднана із ЗРК С-400.

Нагадаємо, речник Повітряних сил розповів деталі нічної атаки БПЛА на Україну, повідомивши, чи змінили росіяни тактику запуску безпілотників.

Exit mobile version