Демобілізація в Україні: боєць ЗСУ пояснив, чому це небезпечно під час війни

Військовослужбовець ЗСУ Іван Тимочко висловився про проведення демобілізації в Україні під час війни. Боєць пояснив, чому політикам потрібно бути обережними із заявами щодо питання.

ЗСУ

Фото – tro.mil.gov.ua

Тимочко припускає єдиний сценарій для проведення демобілізації в країні під час війни – якщо Україна вирішила капітулювати. Набагато краще налагодити ротацію, щоб захисники могли відпочити та набратися сили, інформує «НБН» із посиланням на «Апостроф».

За словами бійця ЗСУ, демобілізація може бути небезпечною для країни, оскільки в такому випадку буде потрібен час для набору людей, їхнього навчання, ротацій у частинах та з’єднаннях. Ці процеси займуть місяці, таку роботу здійснити за короткий термін неможливо.

Військовий наголосив, що політикам потрібно обережно робити заяви на цю тему, грамотно підходити до ситуації та попередньо обговорювати усі пропозиції з командуванням ЗСУ.

Тимочко зазначає, що поки що заклики до проведення демобілізації виглядають як небезпечна політична гра, в яку втягується суспільство, адже народні обранці зараз думають, як сподобатися виборцям.

Раніше секретар РНБО Олексій Данілов назвав умови для розгляду владою питання щодо проведення демобілізації.

Exit mobile version