Експерт дав прогноз щодо перебігу війни у наступному році: від чого залежатиме успіх ЗСУ

Військовий експерт Владислав Селезньов спрогнозував перебіг бойових дій наступного року. Він пояснив, від чого залежатиме успіх чи поразка ЗСУ на фронті та проаналізував список засобів для захисників, складений Києвом для західних союзників.

ЗСУ

Фото – facebook.com/GeneralStaff.ua

В інтерв’ю виданню OBOZ.UA військовий експерт, коментуючи розвиток подій на полі бою у 2024 році, наголосив, що успіх чи поразка українських військ залежатиме від їхніх ресурсних можливостей, інформує «НБН».

За його словами, враховуючи, що питання з наданням фінансової допомоги від США та ЄС зависло у повітрі, навряд чи можна спрогнозувати обсяг зброї та техніки для потреб ЗСУ, який планується на наступний рік.

Селезньов назвав список засобів, які Київ очікує отримати від західних партнерів, вражаючим. За його словами, у переліку вказано три види серйозних БПЛА, авіація, зокрема військово-транспортні літаки С-17, С-130, та велика кількість іншої високотехнологічної техніки.

Експерт переконаний, що Україні реально отримати ці засоби, проте варто зважити на те, що Захід у цьому питанні приймає відкладені рішення. В результаті обладнання та техніка потрапляє до рук захисників на кілька місяців пізніше після довгих умовлянь союзників керівництвом країни.

Він підкреслив, що українські військові мають досвід підготовки до літнього наступу, проте їхні успіхи залежатимуть від постачання необхідних військово-технічних засобів Заходом.

Нагадаємо, речник ПС ЗСУ Юрій Ігнат пояснив, чому F-16 не допоможуть Україні боротися з балістикою.

Exit mobile version