Скільки українців вірять, що Україна переможе у війні з РФ у короткостроковій перспективі – соцопитування

Фонд «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова з’ясував, що українці думають про терміни завершення війни з Російською Федерацією шляхом перемоги нашої країни.

ЗСУ

Фото – zsu.gov.ua

Результати соціологічного опитування, проведеного з 8 по 15 грудня, показали, що абсолютна більшість громадян України вірить у перемогу своєї країни над Росією – 88%, з них 63% респондентів однозначно переконані, що окупанти зазнають поразки. Сумніваються у цьому лише 5% учасників дослідження, інформує «НБН».

Соціологи зазначають, що 58% опитаних вірять, що наша країна переможе у короткостроковій перспективі. 6% респондентів переконані, що це відбудеться протягом кількох найближчих місяців, 21% – вже до літа наступного року. 31% українців вважає, що Росія зазнає поразки у війні через один-два роки.

Водночас 15% громадян вважають, що Україна переможе у середньостроковій перспективі (через 3-5 років). 2,5% респондентів схиляються до найбільш песимістичного сценарію – вважають, що перемога не настане за їхнього життя.

Нагадаємо, соцопитування КМІС показало, кого б українці обрали першим президентом, якби зараз повернулися у 1991 рік.

Exit mobile version