Боєць 3-ї ОШБр оцінив можливість нового наступу окупантів на Київ

Екс-боєць «Азова», боєць 3-ї ОШБр та інструктор «Військової школи командирів імені полковника Євгена Коновальця» із позивним Мактавіш висловився щодо нового наступу ЗС РФ на Київ. Військовий не виключає, що ворог може вдатися до такого сценарію.

Київ

Фото – reuters.com

Боєць 3-ї ОШБр вважає, що «друга армія світу» може розпочати новий наступ на столицю, якщо захисники «посипляться» на якійсь ділянці фронту й у загарбників звільняться сили, інформує «НБН» із посиланням на видання Kreschatic.

Як пояснив Мактавіш, росіяни можуть вдатися до такого сценарію, щоб розпорошити Сили оборони по всіх напрямках, розтягнути їх. При цьому важко сказати, чи буде такий крок ворога доцільним.

За словами військового, повторний наступ путінських військ на Київ ускладнить життя ЗСУ. При цьому він вважає, що зараз армії країни-агресора немає сенсу йти на столицю, оскільки вона має достатньо проблем на інших ділянках фронту.

Екс-боєць «Азова» додав, що Україна не виключає такого розвитку подій, тому готує певні підрозділи та будує укріплення для відбиття атаки ворога.

Нагадаємо, в ISW пояснили, чому ЗС РФ не зможуть зробити з Мар’їнки плацдарм для подальшого наступу у разі її повної окупації.

Exit mobile version