Ходжес висловився щодо реакції Заходу на інтерв’ю та список потреб Залужного

Колишній командувач американських військ у Європі генерал-лейтенант у відставці Бен Ходжес заявив, що Захід не відреагував належним чином на інтерв'ю головнокомандувача ЗСУ генерала Валерія Залужного і не надав того, що просив воєначальник для захисників.

Бен Ходжес

Фото – apnews.com

Екс-командувач армією США у Європі зазначив, що інтерв’ю головкома ЗСУ для видання The Economist було корисним. Воєначальник точно визначив виклики та потреби армії України, його аналіз був професійним, інформує «НБН» із посиланням на ERR.

Ходжес зазначив, що Захід не відреагував ні на інтерв’ю генерала, ні на список потреб, які він озвучив. За його словами, відмова Конгресу США взяти на себе відповідальність – ганьба. Якщо Вашингтон відмовиться допомагати Україні, він зробить подарунок кремлівському диктатору Володимиру Путіну.

Екс-воєначальник висловив сподівання на те, що питання з підтримкою Києва вирішиться цього місяця або на початку лютого. У будь-якому разі, як зазначив Ходжес, українці продовжать боротися з російськими загарбниками, проте Захід «програє по-великому», якщо не допоможе їм перемогти.

Генерал додав, що Китай спостерігає за діями РФ і тим, що робить Іран руками хуситів, ХАМАСу та Хезболли. Раніше Ходжес пояснив, чому російська влада не звертає уваги на величезні втрати військ Путіна в Україні.

Exit mobile version