Удари по російських Іл-22 та А-50: Залужний підтвердив знищення літаків окупантів

У неділю ввечері, 14 січня, з'явилася новина про удари по розвідувальному літаку А-50 та повітряному командному пункту Іл-22 «другої армії світу» в районі Азовського моря. Головнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний заявив, що знищення літаків – успішна операція Повітряних сил.

Валерій Залужний

Фото – facebook.com/CinCAFU

У понеділок, 15 січня, головнокомандувач ЗСУ підтвердив, що Повітряні сили України «відмінусували» літак-розвідник А-50 та пункт управління Іл-22 військ Російської Федерації.

Воєначальник подякував військовослужбовцям ПС ЗСУ, які спланували та успішно провели операцію у Приазов’ї, інформує «НБН».

Зазначимо, що сьогодні вранці командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук натякнув, що ворожий літак далекого радіолокаційного виявлення А-50 та повітряний пункт управління Іл-22 «другої армії світу» були збиті захисниками.

У свою чергу російські пабліки раніше заявляли, що по авіації армії Путіна в районі Азовського моря могли помилково завдати удару сили протиповітряної оборони країни-агресора в Криму.

Нагадаємо, 13 січня у Маріуполі та Бердянську прогриміли вибухи. Російські ЗМІ заявили про удари по тимчасово захоплених містах, внаслідок яких було ліквідовано 27 окупантів, серед яких є офіцери.

Exit mobile version