Скільки триватиме війна в Україні: ЗМІ розповіли про прогнози на Заході

Розвідка та офіційні особи на Заході вважають, що російсько-українська війна триватиме «набагато довше 2024 року». Іноземні ЗМІ пишуть, що оцінки відрізняються, проте практично всі вони прогнозують, що бойові дії затягнуться щонайменше на два роки.

ЗСУ

Фото – facebook.com/GeneralStaff.ua

Журналісти CNN пишуть, що, згідно з прогнозом джерел, знайомих з оцінками розвідки США, незалежно від того, хто прийде до влади в Америці восени, російсько-українська війна триватиме ще як мінімум два роки, інформує «НБН».

Водночас деякі офіційні особи Сполучених Штатів Америки та Заходу в приватному порядку прогнозують, що розв’язані РФ бойові дії на українській території триватимуть до п’яти років.

У статті сказано, що американська розвідка не вірить, що скорочення фінансової підтримки Вашингтона для Києва у короткостроковій перспективі серйозно вплине на становище ЗСУ на фронті. Однак у відомстві вважають, що відсутність грошової допомоги може обмежити здатність захисників завдавати ударів по об’єктах ЗС РФ на великих відстанях, зокрема на Кримському півострові.

Водночас у довгостроковій перспективі відсутність західних коштів для України, за оцінками розвідки США, може дозволити військам РФ відновити сили за рахунок постачання озброєння із КНДР та Ірану.

Нагадаємо, у Міноборони Литви оцінили загрозу нападу росіян на Альянс.

Exit mobile version