ЗМІ показали докази постачання озброєння у РФ із КНДР: опубліковано супутникові знімки

ЗМІ повідомляють, що британська розвідка передала ООН докази постачання озброєння у Російську Федерацію із Північної Кореї – супутникові знімки. Кадри зафіксували три кораблі країни-агресора у КНДР, на які завантажують контейнери.

КНДР

Фото – voakorea.com

Група експертів ООН із північнокорейського роззброєння отримала від Великобританії супутникові знімки, на яких зафіксовано три кораблі РФ «Марія», «Майя» та «Ангара» в порту Наджин Північної Кореї, інформує «НБН» з посиланням на видання Kreschatic.

Кадри демонструють завантаження контейнерів на судна перед тим, як вони вирушать до портів країни-агресора на Далекому Сході. У звіті британської розвідки зазначається, що вміст контейнерів встановити не вдалося.

Три російські кораблі, зазначені в доповіді відомства, з 2022 року перебувають під санкціями США за зв’язок з компанією оборонного відомства держави-терориста «Оборонлогістика».

Наприкінці грудня ЗМІ повідомляли, що порт Наджин у КНДР поблизу кордону із країною-агресором відновив роботу, що підтвердили супутникові знімки. Кораблі в порту відключили датчики, які дозволяють визначити їхнє місце розташування, перетворившись на «привидів».

Нагадаємо, агентство Bloomberg розповіло про дві цілі постачання зброї Кім Чен Ином у Росію.

Exit mobile version