Посол Великобританії висловився щодо можливості атак ЗСУ на РФ із використанням зброї його країни

Посол Великобританії в Україні Мартін Гарріс прокоментував можливість завдання ударів Збройними силами України по території Російської Федерації з використанням озброєння, яке Києву надало Сполучене Королівство. Також дипломат розповів, де знаходяться пріоритетні для Сил оборони цілі.

Ракети Storm Shadow

Фото – armyinform.com.uа

В інтерв’ю виданню «Європейська правда» Гарріс нагадав, що Великобританія була першою державою, яка передала Україні летальну зброю. Він зазначив, що після підписання договору з безпеки Києвом та Лондоном керівництво його країни зобов’язане постачати озброєння для ЗСУ, інформує «НБН».

За словами посла, застосування Силами оборони британської зброї зараз насамперед орієнтоване на удари по цілях на ТОТ, зокрема на території Криму.

Дипломат не заперечував можливості використання британського озброєння для атак захисників на об’єкти в РФ. Гарріс вважає, що і цьогоріч ЗСУ акцентують увагу на Криму. При цьому посол зазначив, що Україна має сама визначати стратегію застосування зброї для перемоги над державою-терористом.

Нагадаємо, у МЗС Латвії розповіли, як ЄС може реалізувати свою ініціативу щодо передачі мільйона снарядів Україні до березня.

Exit mobile version