РФ безуспішно намагається вийти із позиційної війни: в ISW розповіли про проблеми у окупантів

У країні-агресорі шукають способи «вирватися» із ситуації позиційної війни, проте поки що всі зусилля путінських окупаційних сил не дають результату. У вашингтонському Інституті вивчення війни розповіли про великі проблеми у «другої армії світу».

Російські окупанти

Фото – ria.ru

В аналітичному матеріалі ISW зазначається, що війська Путіна намагаються компенсувати ті удари, яких зазнають від українських БПЛА, щоб вийти із позиційної війни, інформує «НБН».

Американські експерти звернули увагу на слова російського військового блогера, який розповів, що ЗС РФ складно сконцентрувати достатню кількість сил, щоб прорвати лінії захисників, оскільки ЗСУ відразу атакують кількість «визволителів», що перевищує розмір батальйону.

Сили оборони завдають ударів дронами і по невеликих ворожих групах, що складаються з однієї-двох піхотних рот та 10 бронемашин. З цієї причини загарбники не можуть дістатися навіть передових оборонних ліній ЗСУ.

Інший військовий блогер РФ, пов’язаний з Кремлем, поділяє думку першого, зазначаючи, що технологічний розвиток армії України перешкоджає концентрації кількох дивізій окупантів у певному районі.

На його думку, «другій армії світу», щоб «вирватися» з позиційної війни, потрібно здобути перевагу у непрямому вогні над захисниками, модернізувати систему управління та командування.

В ISW не бачать, що керівництво ЗС РФ вирішило одну з виявлених проблем на операційному рівні, щоб загарбники змогли вийти із ситуації позиційної війни на одній або кількох ділянках фронту.

Раніше американські аналітики повідомили, що атаки українських БПЛА на РФ виявили вразливість ППО агресора.

Exit mobile version