Гуменюк пояснила, чому останнім часом окупанти не використовують ракети «Калібр» для ударів по Україні

Російські окупаційні сили останнім часом не використовують для атак на нашу країну крилаті ракети «Калібр». Начальниця пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк пояснила, чому армія Путіна давно не застосовувала цю зброю.

Наталія Гуменюк

Фото – novyny.live

В ефірі національного телемарафону голова пресцентру розповіла, чому російські загарбники дуже рідко б’ють «Калібрами» по Україні. Гуменюк пояснила, що це пов’язано зі складнощами в обслуговуванні агрегатів, які запускають такі ракети, а також із завантаженням снарядів, інформує «НБН».

Речниця оперативного командування «Південь» нагадала, що вся ця логістика та інфраструктура зосереджена на території тимчасово окупованого Кримського півострова, а ракетоносії «визволителі» тримають у Новоросійську, щоб уберегти їх від ударів ЗСУ.

Глава пресцентру додала, що кораблі ЗС РФ із «Калібрами» перебувають на бойовому чергуванні у Чорному морі. Це свідчить про те, що ворог будь-якої миті може атакувати нашу країну цими ракетами.

Росіяни можуть вдавати, що не здатні використовувати цю зброю, щоб українці втратили пильність. Тому важливо не розслаблятися, знаючи про підступність загарбників.

Як повідомлялося, військовий експерт Олег Жданов розкрив, чому війська Путіна продовжують безуспішно атакувати ракетами українську столицю.

Exit mobile version