У РФ більше не пропонують помилування в’язням-окупантам: в ISW пояснили рішення Москви

Влада Російської Федерації скасувала помилування для в'язнів, які воюють в Україні. У вашингтонському Інституті вивчення війни припустили, з чим може бути пов'язане таке рішення Москви щодо засуджених новобранців.

Російські в'язні

Фото – tass.ru

Аналітики ISW у своєму звіті звернули увагу на те, що російським в’язням перестали пропонувати помилування за участь у так званій «спецоперації». Також Москва почала суттєво змінювати умови служби в армії Путіна для засуджених, інформує «НБН».

Експерти пишуть, що в РФ, ймовірно, не набирають в’язнів у підрозділи «Шторм Z» із серпня минулого року, вербуючи їх у збройні формування «Шторм V» із новими умовами контракту.

В Інституті вивчення війни нагадали, що раніше засудженим за участь у бойових діях обіцяли шестимісячні контракти та помилування. Наразі в’язні не можуть розраховувати навіть на умовно-дострокове звільнення, а їхні контракти продовжують на невизначений термін.

На думку аналітиків, Москва вирішила запровадити обмежені умови служби в армії Путіна для засуджених через великі втрати в’язнів на війні в Україні і відносно короткі терміни їхніх контрактів. Такі рішення дозволяють російському керівництву утримати більше засуджених на фронті.

Нові умови контракту для служби у «Шторм V», ймовірно, ускладнюють вербування ув’язнених, проте чиновники РФ регулярно змушували їх підписувати документ.

В ISW додали, що нові контракти для засуджених також дозволили Москві зняти навантаження з бюджету країни-агресора, не надаючи виплати у разі поранення чи загибелі в’язня-окупанта.

Раніше аналітики розповіли про безуспішні спроби ЗС РФ вийти із позиційної війни.

Exit mobile version