У Буданова заявили, що РФ відмовляється передати тіла полонених, які нібито були на борту Іл-76

Прессекретар Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов повідомив, що Москва не виявила готовності передати українській стороні тіла військовополонених, які нібито були на борту літака Іл-76, що розбився у Бєлгородській області.

Андрій Юсов

Фото – rbc.ua

У коментарі «Суспільне» речник ГУР МОУ розповів, що поки що немає підтвердження російським повідомленням про те, що на борту Іл-76, який упав під Бєлгородом, перебували українські полонені, інформує «НБН».

Представник розвідки зазначив, що Москва не висловлювала готовності передати тіла загиблих захисників. Юсов запевнив, що якщо інформація про перебування наших військових на борту літака окупантів підтвердиться, Україна зробить усе, щоб забрати їх.

Прессекретар відомства нагадав, що в день катастрофи Іл-76 російська сторона не оголошувала над Бєлгородом режим тиші та не повідомляла про намір використовувати військовий літак для перевезення полонених. Крім того, реакція Москви на падіння Іл-76 була провокаційною.

Раніше Юсов припускав, що окупанти могли використовувати українців як живий щит для транспортування літаком ракет для ЗРК С-300.

Нагадаємо, у Буданова вказали на брехню у словах глави Кремля Володимира Путіна щодо катастрофи Іл-76.

Exit mobile version