У ЗСУ повідомили, скільки окупантів зосередила РФ у районі Авдіївки

Представник оперативно-стратегічного угрупування військ «Таврія» Дмитро Лиховій повідомив про ситуацію у районі Авдіївки Донецької області. Також він розповів, скільки загарбників зосередила РФ у цій зоні фронту.

Авдіївка

Фото – facebook.com/JointForcesCommandAFU

В ефірі національного телемарафону Лиховій розповів, що ситуація на Авдіївському напрямі динамічна і може змінюватися буквально щогодини, інформує «НБН».

Також він відреагував на повідомлення про те, що ЗС РФ змогли просунутися у напрямку дороги, якою здійснюються поставки для захисників. Представник ОСУВ «Таврія» заявив, що командування ЗСУ передбачило запасні шляхи постачання Сил оборони в Авдіївці у разі перерізування росіянами основної логістичної артерії.

Лиховій підтвердив, що в місті кілька днів йдуть вуличні бої, зазначивши, що військові з метою безпеки не коментуватимуть їх хід у реальному часі. За його словами, керівництво ЗСУ не тримається за «купи каміння» та «груди обгорілого заліза», переслідуючи мету збереження життів захисників.

Представник ОСУВ «Таврія» додав, що під Авдіївкою РФ зосередила близько 50 000 загарбників. Командування окупантів іноді відправляє малі піхотні групи, інколи кидає в бій техніку.

Раніше експерт висловився про можливість відступу українських військ з Авдіївки.

Exit mobile version