У ЗСУ заявили про відхід захисників з позиції на південно-східній околиці Авдіївки

Командувач оперативно-стратегічного угрупування військ «Таврія» Олександр Тарнавський прокоментував ситуацію в районі Авдіївки Донецької області. За словами бригадного генерала, військове керівництво ухвалило рішення про відхід захисників із позиції на південному сході міста.

Авдіївка

Фото – rferl.org

Воєначальник повідомив, що українські сили відійшли з позиції «Зеніт» на південно-східній околиці Авдіївки. Відповідне рішення ухвалило керівництво ОСУВ для збереження захисників та покращення оперативної обстановки, інформує «НБН».

За словами бригадного генерала, ЗСУ утримували цю позицію стільки, скільки це давало змогу ефективно стримувати та знищувати російські окупаційні війська.

Командувач запевнив, що відхід Сил оборони з позиції «Зеніт» не надасть «другій армії світу» стратегічної переваги та не змінить ситуацію на цій ділянці фронту.

Воєначальник додав, що наразі командування армії України на цьому напрямі продовжує перегрупування військ, посилює підрозділи, облаштовує їх на нових позиціях та поповнює запаси.

Раніше у ЗСУ повідомляли, скільки загарбників зосередила РФ під Авдіївкою.

Exit mobile version