У «Нафтогазі» пояснили, чому опалювальний сезон в Україні може завершитись достроково

Глава НАК «Нафтогаз України» Олексій Чернишов попередив, що опалювальний сезон може завершитися вже наприкінці місяця, і проаналізував, як країна пережила зиму в умовах війни.

НАК "Нафтогаз України"

Фото – interfax.com.ua

В інтерв’ю французькому виданню Le Figaro глава «Нафтогазу» нагадав, що зазвичай опалювальний сезон в Україні закінчується 15 квітня. Проте цьогоріч подачу тепла до будинків можуть завершити вже наприкінці цього місяця через плюсову температуру повітря, інформує «НБН».

За словами Чернишова, наша країна спокійно пережила зиму в умовах війни, засвоївши уроки 2022 року, коли війська держави-терориста завдавали масованих ударів по енергетичній системі. Україна змогла підготуватися до атак окупантів на інфраструктуру.

Нагадаємо, що у 2023 році у деяких містах також достроково закінчили опалювальний сезон через погодні умови. Однак виявилось, що потепління було тимчасовим, після чого у країну повернулися мороз та сніг.

Як повідомлялося, глава Міністерства фінансів Сергій Марченко прокоментував затримку грошової допомоги Україні від США. Чиновник розповів про план Б, який розглядає Київ, на випадок, якщо Вашингтон відмовиться підтримувати нашу країну.

Exit mobile version