Яку взаємодію з окупантами українці відносять до дій колаборантів – результати соцопитування

Жителі України розповіли, кого з громадян у тимчасово захоплених регіонах можна вважати колаборантом та яким має бути покарання для них. Відповідне дослідження провели соціологи групи «Рейтинг».

Війна в Україні

Фото – radiosvoboda.org

Результати соцопитування групи «Рейтинг» показали, яку взаємодію з ворогом на ТОТ українці вважають колабораційною діяльністю. До умисної співпраці з російським загарбниками 50% респондентів віднесли перебування на керівних посадах в «органах влади», інформує «НБН».

47% опитаних вважають колаборантами співвітчизників, які несуть військову службу у лавах путінських окупаційних сил, 46% учасників дослідження відносять до зрадників України організаторів фейкових референдумів та виборів.

Крім цього, до колаборантів респонденти відносять громадян, які служать у «правоохоронних» та «судових органах» ворога (32%), а також працюють у будь-яких окупаційних органах місцевого самоврядування (30%).

Фото – ratinggroup.ua

52% громадян України заявили, що притягувати до кримінальної відповідальності співвітчизників потрібно за будь-яку співпрацю з «адміністраціями», 47% опитаних – якщо є тяжкі наслідки та злочини через взаємодію з ворогом.

Раніше соцопитування КМІС показало, як змінилося ставлення українського суспільства до цензури в інтернеті через два роки після початку повномасштабної війни.

Exit mobile version