В ОК «Південь» розповіли про наслідки удару по ВДК «Ямал» та «Азов» для російських військ

Глава пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк назвала наслідки «демілітаризації» російських великих десантних кораблів «Ямал» та «Азов» 23 березня у Криму для «другої армії світу».

Великий десантний корабель ВМС РФ

Фото – ria.ru

Прессекретарка в ефірі національного телемарафону повідомила, що удар по двом російських ВДК у Севастополі позначився на логістиці путінських окупаційних сил та здатності ворога керувати військами, інформує «НБН».

Вона розповіла, що «визволителі» втратили конкретних керівників, у результаті у «другій армії світу» відбувається переорієнтація в управлінні військами, сил та засобів.

Речниця оперативного командування «Південь» зазначила, що ураження ВДК негативно впливає і на морально-психологічний стан окупантів, адже вони бачать потужну роботу захисників навіть у глибокому тилу.

Гуменюк вважає, що черговий удар по логістиці флоту країни-агресора може змусити ворога тримати свої бойові кораблі в пунктах базування якнайдовше.

Нагадаємо, представник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук припустив, що в ході ракетної атаки Сил оборони на Крим міг отримати пошкодження і середній розвідувальний корабель російських загарбників «Іван Хурс».

Exit mobile version