Натуральний камінь чи керамограніт: що вибрати

Коли йдеться про вибір між керамогранітом і натуральним каменем для інтер'єру або екстер'єру, рішення може виявитися непростим. Обидва матеріали мають свої особливості й переваги.

Особливості натурального каменю

Одним із найбільш привабливих аспектів оздоблювального натурального каменю є унікальний вигляд і текстура матеріалу. Він має оригінальний візерунок і колірну гаму, що робить дизайн приміщення неповторним. До того ж натуральний камінь має високий рівень міцності. Тому матеріал часто використовують у кімнатах, які піддаються впливу вологи й перепадам температури, як-от кухня чи ванна.

Це екологічно чистий матеріал, який не виділяє шкідливих речовин. Однак натуральний камінь може бути дорожчим, оскільки його видобуток та оброблення потребують спеціалізованого обладнання.

Характеристики керамограніту

З іншого боку, керамограніт – це штучний матеріал, для виготовлення якого використовуються спеціальні суміші з глини, гірських порід різного типу й барвників мінерального походження. Керамограніт доступніший за вартістю, як порівняти з натуральним каменем. А ще він легший в обробленні та встановленні, що спрощує процес монтажу й може заощадити вам час і гроші на трудомістких роботах.

Він також представлений у широкому асортименті кольорів і текстур. Однак керамограніт не має такої ж неповторної краси, як натуральний камінь. Його текстура й візерунки можуть виглядати менш природно, що може бути недоліком для тих, хто цінує автентичність й індивідуальність. Крім того, деякі люди можуть віддати перевагу натуральному каменю через його природне походження.

Підсумки

Вибираючи між натуральним каменем і керамічним гранітом, варто взяти до уваги безліч критеріїв, зокрема ваші уподобання щодо дизайну й бюджет. Обидва матеріали мають свої унікальні особливості й переваги, тож вибір залежить від ваших конкретних потреб і вподобань. Головне – вибрати якісний матеріал у надійних постачальників.

Де купити натуральний камінь і керамограніт високої якості

Компанія TOPOVI займає понад половину ринку каменю в Україні. Вона є ексклюзивним імпортером натурального каменю бренду Scalla Naturale. Також у TOPOVI ви можете купити керамограніт EnergieKer і широкоформатний керамічний граніт Keralini. Завдяки прямій співпраці з виробниками TOPOVI може гарантувати найкращі ціни на матеріали. Крім того, компанія постійно стежить за новими тенденціями й інноваціями в галузі, щоб запропонувати своїм клієнтам найсучасніші та найстильніші рішення для їхніх проєктів.

Exit mobile version