Глава Міноборони України розповів, яка зброя дозволяє окупантам просуватися на фронті

Глава Міністерства оборони Рустем Умєров назвав зброю, завдяки якій «друга армія світу» просувається на фронті, закликавши партнерів України посилити нашу протиповітряну оборону.

Рустем Умєров

Фото – rbc.ua

Глава оборонного відомства разом із керівником МЗС Дмитром Кулебою взяв участь у засіданні Ради ЄС щодо ситуації в Україні, інформує «НБН».

У ході виступу Умєров повідомив, що цього року ЗС РФ запустили по нашій країні тисячі ракет, дронів-камікадзе та авіаційних бомб. Зокрема, ворог вдався до безпрецедентного застосування КАБів вагою до 1,5 тонни. За словами міністра, саме ця зброя дозволяє армії Путіна просуватися на фронті.

Керівник Міноборони подякував державам, які передали або повідомили про готовність надати Києву комплекси ППО. Чиновник наголосив, що системи протиповітряної оборони можуть стати вирішальним фактором у захисті повітряного простору, врятувати тисячі життів українців та допомогти захисникам відбити напад росіян.

Раніше постпред України в ООН Сергій Кислиця розповів, скільки ракет, ударних БПЛА та КАБів війська РФ випустили по нашій країні з початку року.

Exit mobile version