Британська розвідка вказала на нюанси модернізації крилатої ракети Х-101 росіянами

Командування авіації дальньої дії ВКС РФ модернізувало свою стратегічну крилату ракету Х-101. Розвідка Великобританії вважає, що оновлений снаряд має менший радіус дії, проте оснащений другою боєголовкою.

Запуск російської крилатої ракети Х-101

Фото – ria.ru

Британська розвідка у своєму звіті пише, що командування авіації дальньої дії Військово-космічних сил протягом війни проти України намагалося змінити свої системи та тактику дій, оскільки ППО ЗСУ перехоплює велику кількість ракет.

Про це повідомляє «НБН» із посиланням на сторінку Міноборони Сполученого Королівства у соцмережі Х.

У зведенні сказано, що росіяни хотіли використовувати більш старі ракети і підвищити їхню ефективність, оскільки запаси такої нової зброї вичерпалися. У зв’язку з цим окупанти модернізували Х-101, знизивши наполовину її дальність і оснастивши боєприпас другою боєголовкою.

Розвідка Великобританії пояснила, що РФ не потрібна повна дальність цих крилатих ракет для обстрілів України, проте встановлення другої боєголовки покликане підвищити осколкову дію на ціль, особливо незахищену.

Нагадаємо, в Офісі Генпрокурора заявили, що половина північнокорейських ракет, якими ЗС РФ били по Україні, вибухнула в повітрі.

Exit mobile version