Начальник МВА розповів, як живе Авдіївка у російській окупації

Керівник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш повідомив, що в населеному пункті залишилося близько 700 жителів, з них більшість розчарована російським «звільненням».

Авдіївка

Фото – instagram.com/libkos

Начальник МВА в ефірі телеканалу «Еспресо» розповів, що у більшості людей, які залишилися в Авдіївці після її захоплення росіянами, вже пройшла ейфорія. Навіть ті, кому було байдуже, тепер заговорили про те, що жилося за України краще, інформує «НБН».

За словами чиновника, місцеві жителі зрозуміли, що вони отримали не те, що очікували, оскільки у місті немає жодних ознак «звільнення». Після окупації Авдіївки у Мережі було багато відео, як люди зустрічають загарбників, обіймають їх. Нині ж росіяни виганяють господарів із їхніх будинків, мародерствують.

Барабаш нагадав, що керівництво Авдіївки, правоохоронці, волонтери говорили «ждунам», що нічого хорошого після захоплення міста для них не буде, подивившись на ситуацію у Маріуполі, Бахмуті та Сєверодонецьку, проте вони не вірили.

Керівник МВА додав, що у сюжетах пропагандистів знімаються одні й ті самі люди, їх близько 20. Їх не поважають навіть ті жителі, які лишилися в Авдіївці. Крім того, «визволителі» роздають «гуманітарку», яка була завезена до міста українцями.

Нагадаємо, начальник МВА Часового Яру Сергій Чаус розповів, скільки людей залишається у місті та що ускладнює їх евакуацію.

Exit mobile version