Сирський повідомив, яка країна НАТО направить в Україну своїх інструкторів для підготовки захисників

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що з ініціативи Парижа в Україну прибудуть французькі інструктори для підготовки захисників. Генерал повідомив подробиці цього проєкту.

Олександр Сирський

Фото – facebook.com/UkrainianLandForces

Головком ЗСУ у понеділок, 27 травня, розповів, що вони з керівником Міноборони Рустемом Умєровим провели зустріч у відеоформаті з міністром ЗС Франції Себастьяном Лекорню, інформує «НБН».

За результатами переговорів, воєначальник повідомив, що в нашу країну прибудуть французькі інструктори для підготовки бійців Сил оборони з ініціативи Парижа. Генерал уточнив, що він підписав перші документи щодо реалізації відповідного проєкту.

Як розповів Сирський, незабаром перші інструктори із Франції прибудуть в Україну для ознайомлення з інфраструктурою та персоналом наших навчальних центрів для військових.

Генерал висловив сподівання на те, що рішучість французького керівництва підштовхне інших союзників України долучитися до підготовки захисників.

Нагадаємо, керівник МЗС Польщі Радослав Сікорський змінив свою риторику щодо відправлення Варшавою своїх військових в Україну. Дипломат заявив, що не можна виключати такої можливості.

Exit mobile version