Секретар РНБО висловився щодо повторення сценарію Алеппо окупантами у Харкові

Секретар Ради нацбезпеки та оборони України Олександр Литвиненко вважає, що «друга армія світу» за найгіршого розвитку подій може повторити сценарій Алеппо 2016 року в Харкові.

Харків

Фото – wikipedia.org

Секретар РНБО вважає, що армія Путіна може застосувати для атак на Харків стратегію ударів, яку ЗС РФ використовували вісім років тому в сирійському місті Алеппо, повідомляє «НБН» із посиланням на американське видання The Wall Street Journal.

За словами чиновника, у 2016 році авіація країни-агресора в Алеппо розбомбила лікарні, школи, зруйнувала системи електропостачання та водопостачання. В результаті удари «другої армії миру» по місту допомогли режиму Башара Асада відбити населений пункт у опозиційних сил і суттєво скоротити кількість його населення.

Литвиненко зазначив, що людей просто витіснили з Алеппо, і зараз це те, що російські окупанти хочуть практикувати навколо Харкова.

Журналісти американського ЗМІ пишуть, що загарбники прагнуть зробити життя в обласному центрі нестерпним, щоб харків’яни виїжджали звідти. У зв’язку з цим ЗС РФ націлилися на знищення енергетичної інфраструктури міста з використанням ракет та КАБів.

Нагадаємо, в ніч на 3 червня армія Путіна завдала ракетного удару по базі відпочинку на Харківщині, відомо про загиблого і поранених. В облпрокуратурі показали фото наслідків атаки.

Exit mobile version