Терехов повідомив, скільки обстрілів Харків пережив у травні, заявивши про посилення атак РФ на місто

Мер Харкова Ігор Терехов розповів, скільки ударів армія Путіна завдала по місту минулого місяця. Також чиновник заявив, що війська Російської Федерації посилили атаки на обласний центр.

Харків

Фото – unian.net

Міський голова у своєму Telegram-каналі повідомив, що минулого місяця Харків пережив 76 обстрілів. За словами мера, у квітні «друга армія світу» втричі менше атакувала обласний центр, інформує «НБН».

Чиновник уточнив, що у травні 37 разів війська Російської Федерації били по місту модифікованими авіаційними бомбами УМПБ Д-30, 26 разів атакували ракетами, 12 – дронами-камікадзе «Шахед» і 3 – безпілотниками «Ланцет».

Голова Харкова додав, що минулого місяця сигнали повітряної тривоги в обласному центрі звучали 193 рази, їхня загальна тривалість склала 474 години 55 хвилин.

Раніше американське видання The Wall Street Journal заявило, що російські окупанти прагнуть зробити життя в Харкові нестерпним, щоб люди тікали з міста. Для цього загарбники вирішили знищити енергооб’єкти обласного центру.

ЗМІ цитувало секретаря РНБО Олександра Литвиненка. Чиновник заявив, що у гіршому випадку армія Путіна може почати завдавати ударів по Харкову за сценарієм Алеппо.

Exit mobile version