У РФ почали вербувати в армію Путіна жінок із в’язниць – NYT

Американська газета заявила, що в країні-агресорі у «другу армію світу» почали вербувати жінок-в'язнів. Журналісти припустили, що такі заходи можуть свідчити про новий етап використання Кремлем злочинців у війні проти України.

Жінки-ув'язнені в Росії

Фото – currenttime.tv

Американське видання The New York Times повідомило, що чергову групу жінок-в’язнів у РФ завербували у путінські окупаційні сили наприкінці минулого місяця, інформує «НБН».

За даними видання, влада країни-агресора прямо закликає жінок у в’язницях брати участь у так званій «спецоперації». Зокрема, на війну забрали кількох росіянок із виправної установи під Санкт-Петербургом.

Журналісти зазначають, що поки не зрозуміло, звільнення кількох жінок із в’язниці – це поодинокий випадок чи початок нової кампанії Москви з вербування росіянок-злочинниць в армію Путіна. Відомо, що вербувальники почали відвідувати жіночі пенітенціарні установи в європейській частині країни-агресора ще торік восени.

Видання звернуло увагу на те, що Кремлю доводиться поповнювати свої окупаційні сили добровольцями із маргінальних верств суспільства РФ, щоб, очевидно, уникнути мобілізації в країні.

Нагадаємо, британська розвідка розповіла, чому РФ активно набирає у путінську армію громадян африканських країн.

Exit mobile version