Командувач Повітряних сил відзвітував про роботу ППО під час нічної атаки на Україну

У ніч на середу, 12 червня, російські загарбники атакували Україну ракетами та дронами-камікадзе. Командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук відзвітував про роботу ППО.

ППО України

Фото – facebook.com/GeneralStaff.ua

Командувач ПС ЗСУ повідомив, що вночі путінські окупаційні сили атакували нашу країну 30 засобами повітряного нападу, випустивши 24 дрона-камікадзе «Шахед», 4 крилаті ракети Х-101/Х-555, 1 балістичну ракету «Іскандер-М» та 1 аеробалістичну ракету Х-47М2.

ЗС РФ обстрілювали Україну з території тимчасово захопленого Криму, із Саратовської, Тамбовської областей, а також із Єйська та Приморсько-Ахтарська Краснодарського краю, інформує «НБН».

За словами воєначальника, для відбиття повітряного удару «другої армії світу» було залучено мобільні вогневі групи, засоби РЕБ ЗСУ та зенітні ракетні підрозділи. ППО працювала на Київщині, Дніпропетровщині, Полтавщині, Харківщині, Вінниччині та Запоріжжі.

Генерал уточнив, що в ході ворожої атаки протиповітряна оборона знищила 29 із 30 цілей: 24 дрони-камікадзе, 4 крилаті ракети та 1 аеробалістичну.

Нагадаємо, аналітики ISW розповіли, чому окупантам довелося послабити ППО у Криму.

Exit mobile version