В ISW прокоментували активні спроби ЗСУ послабити ППО у Криму до отримання F-16

У вашингтонському Інституті вивчення війни прокоментували зусилля ЗСУ послабити російську протиповітряну оборону у тимчасово захопленому Криму до того, як Україна отримає від союзників перші винищувачі F-16.

Фото - topwar.ru

Аналітики ISW у своєму звіті пишуть, що ЗСУ роблять активні спроби щодо ослаблення протиповітряної оборони «другої армії світу» у тимчасово захопленому Криму, інформує «НБН».

Американські експерти звернули увагу на повідомлення Генерального штабу України про удари захисників по позиції ЗРК С-300 та по двох позиціях ЗРК С-400 окупантів на території півострова 12 червня.

Внаслідок атаки ЗСУ армія Путіна залишилася без як мінімум двох радіолокаційних систем С-300/С-400, що призвело до подальшої детонації снарядів. Також, очевидно, окупанти зазнали втрат живої сили.

Обстріли військових об’єктів «визволителів» у Бєлгородській області змусили росіян перекинути комплекси ППО з Криму на територію прикордонного регіону, що послабило протиповітряну оборону півострова. Також Сили оборони 8 червня уразили винищувачі С-57 на авіабазі «Ахтубінськ» у РФ.

За словами аналітиків, ЗРК С-300 та С-400, а також Су-57 не давали захисникам можливості використовувати літаки поблизу лінії фронту та відбивати наступ путінських військ.

Тому ЗСУ активно намагаються послабити ППО та знищувати авіацію ворога до отримання перших винищувачів F-16. В ISW пояснили, що таким чином армія України створює умови для майбутнього використання американських літаків ближче до прифронтових районів.

Раніше експерти назвали два фактори, за яких Сили оборони ефективно використовуватимуть F-16.

Exit mobile version