Соцопитування показало, що українці думають про стратегію їхньої країни у війні з Росією

Соціологи групи «Рейтинг» з'ясували, що думають українці про стратегію їхньої країни у війні з Російською Федерацією та перспективу перемоги над державою-терористом.

ЗСУ

Фото – armyinform.com.ua

Соціологи групи «Рейтинг» на замовлення Carnegie Endowment for International Peace з 7 по 10 березня провели опитування серед українців щодо їхнього бачення стратегії у війні з РФ, якої має дотримуватися їхня країна, інформує «НБН».

Результати дослідження показали, що 51% респондентів вважає, що Україна має воювати, доки не деокупує свої території з виходом на кордони 1991 року. Водночас 12% опитаних вважають, що треба воювати до звільнення регіонів, які країна втратила після початку повномасштабного вторгнення ЗС РФ.

8% українців вважають, що потрібно зосередитися на обороні та виснаженні країни-агресора. 26% учасників опитування заявили, що варто шукати компроміс для завершення бойових дій шляхом переговорів.

При цьому 44% респондентів не бачать переваги жодної зі сторін на полі бою на даний момент, 41% українців переконаний, що їхня країна перемагає у війні, і лише 5% вважають, що здобуде перемогу РФ.

Раніше соціологи КМІС з’ясували, що більшість українців вважають головною метою країни-агресора у війні.

Exit mobile version