Глава МЗС Швейцарії розповів, яке питання було найбільш дискусійним на Глобальному саміті миру

Глава Міністерства закордонних справ Швейцарії Ігнаціо Кассіс розкрив, яке питання було найбільш дискусійним на Глобальному саміті миру, яке може вирішуватися не у напрямку досягнення справедливого миру для України.

Глобальний саміт миру

Фото - loda.gov.ua

Керівник зовнішньополітичного відомства на пресконференції за результатами саміту у Швейцарії розповів, що найбільш дискусійною темою на заході стала проблема продовольчої безпеки для африканських держав, інформує «НБН» з посиланням на OBOZ.UA.

За словами дипломата, наслідки російського вторгнення в Україну дуже впливають на континент, зокрема на рівень продовольчої безпеки, рівень цін на продукти харчування, голод тощо.

Глава МЗС зазначив, що представники африканських держав на конференції дали зрозуміти, що вони беруть участь у саміті, оскільки їм потрібно вирішити проблему відновлення продовольчої безпеки.

Касіс зазначив, що питання полягає в тому, що воно може вирішуватися просто у напрямку миру в Україні або у напрямку справедливого та сталого миру. Саме у цьому й полягала дилема щодо обговорення відповідної теми на саміті.

Як повідомлялося, в Офісі Зеленського пояснили, чому не всі учасники Глобального саміту миру підтримали підсумкову декларацію.

Exit mobile version