Сирський пояснив, чому РФ нарощує інтенсивність бойових дій і намагається розширити їхню географію

Головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський пояснив, чому «друга армія світу» на фронті в Україні нарощує інтенсивність бойових дій та намагається розширити їхню географію.

Олександр Сирський

Фото – mil.gov.ua

На своїй Facebook-сторінці головком ЗСУ заявив, що ЗС РФ нарощують інтенсивність бойових дій і намагаються розширити їхню географію, оскільки розуміє, що постачання техніки та зброї, прибуття винищувачів F-16 із західних країн посилять здібності захисників, інформує «НБН».

За словами генерала, командування армії Путіна розуміє, що шанси на успіхи загарбників зменшуватимуться, тому докладає всіх зусиль, щоб максимально виснажувати Сили оборони України, зривати підготовку резервів ЗСУ та не допустити переходу захисників до контрнаступу.

Воєначальник повідомив, що на Східному фронті росіяни ведуть активні наступи різної інтенсивності, намагаються прорвати оборону ЗСУ, а також захопити важливі ділянки місцевості чи населені пункти, які впливають на стійкість захисників.

Наразі, як уточнив Сирський, основні зусилля ворог зосередив на Покровському напрямку. Також запеклі бої йдуть у районі Часового Яру, сіл Глибоке, Старомайорське, Роботине, Кринки та на островах лівобережжя Дніпра.

Раніше аналітики ISW вказали на напрямок фронту, де окупаційна армія може розпочати наступ у найближчі дні.

Exit mobile version