Зеленський розповів, що думає про ідею відбору українців для мобілізації через лотерею

Глава держави Володимир Зеленський висловився про хід мобілізації у країні, а також відповів, що думає щодо ідеї відбору українців для служби у Силах оборони через лотерею.

Володимир Зеленський

Фото – rbc.ua

Гарант в інтерв’ю журналістці американського видання The Philadelphia Inquirer Труді Рубін виступив проти ідеї запровадження відбору українців для мобілізації через лотерею, як це колись практикувалося у Штатах, повідомляє «НБН».

За словами президента, наша країна бореться за виживання, а між «вижити» і «лотерея» немає знака «дорівнює». Такий підхід до мобілізації був би неетичним для всіх і несправедливим по відношенню до захисників, які вже стримують ворога на фронті.

Український лідер додав, що мобілізація у нашій країні йде за планом, сформованим військовим керівництвом. Зеленський уточнив, що саме командування ЗСУ каже, яку кількість людей необхідно набрати до армії.

Зазначимо, що ідея набору людей до збройних сил через лотерею виникла в США майже дві сотні років тому. Перше жеребкування для набору призовників в армію у Штатах провели у 1863 році.

Як повідомлялося, у День Конституції головком ЗСУ Олександр Сирський закликав українців вступати до лав Сил оборони.

Exit mobile version