Аналітики ISW висловилися про бій поблизу села Журавка у прикордонні Сумщини

У вашингтонському Інституті вивчення війни проаналізували опубліковані 30 червня кадри бою поблизу прикордонного села Журавка Сумської області. Американські аналітики поки не знають, чи є така активність ЗС РФ підготовкою до наступу в регіоні.

Сумська область

Фото – novynarnia.com

В аналітичному матеріалі ISW зазначається, опубліковані 30 червня кадри з геолокацією демонструють завдання ударів Силами оборони України по обмежених позиціях загарбників у лісі та будинках поблизу села Журавка на Сумщині, розташованого на відстані менше двох кілометрів від кордону з країною-агресором, інформує «НБН».

Американські експерти пишуть, що поки не можна сказати, чи встановили окупанти постійну присутність на цих позиціях і готуються до масштабнішої наступальної операції на Сумщині, чи позиції «визволителів» у прикордонні області – результат обмеженого рейду загарбників на територію регіону.

При цьому аналітики не сумніваються, що метою будь-яких наступальних дій путінських військ на Сумщині є відволікання сил та засобів ЗСУ з інших ділянок фронту.

Раніше в ISW висловилися про обмежене вторгнення ЗС РФ у село Рижівка Сумської області на початку червня. Глава Чеченської Республіки Рамзан Кадиров заявляв, що російські окупанти захопили цей населений пункт.

Exit mobile version